boon roosteren

Het braadproces is een zeer langdurig proces. Het kan tot 24 maanden duren voordat koffie van de bonen is gemaakt. De vroegste koffie werd gemaakt in Java, Indonesië in 1885.

De Arabica plant is een relatief compacte plant met een donkergroene tint en weefselvormend cafeïnegehalte. De geproduceerde koffiebonen bevatten meer dan 200 crema's, die enigszins lijken op de Atkins-fastfoods. Het belangrijkste verschil is dat arabicakoffie een hoger percentage cafeïne bevat.

Een van de bekendste en meest smaakvolle koffiesoorten is Robusta. De Robusta-boon is inheems op het eiland Java in Indonesië. Hoewel het gemakkelijk verkrijgbaar is in andere delen van de wereld, wordt het gewaardeerd om zijn delicatesse en onderscheidend vermogen. Het heeft een karamel en bijna zwarte kleur en heeft een zeer pittige geur en smaak. De Robusta-boon heeft een lage opbrengst en is zeer geurig. Het wordt samen met andere soorten koffie gebruikt in thee en andere dranken, evenals als toevoegingen aan vlees en andere voedingsmiddelen.

waaruit blijkt dat koffie niet alleen een drankje is, maar een voedselbereiding, produceert de koffieplant zelfs melk die werd gebruikt voor zowel zoete als hartige gerechten. Vroege pogingen om koffiebomen op de Hawaiiaanse eilanden te verbouwen mislukten totdat de Hokule'a-theeplant naar Hawaï werd gebracht.

De Chinese koffieplant werd enkele eeuwen geleden naar Hawaï gebracht. Er zijn ook veel verschillende soorten koffiebomen die worden geteeld in Afrika, Azië en zoetwaterbronnen in de Middellandse Zee. Koffiebomen worden niet alleen als drank beschouwd maar staan ​​ook bekend om hun geneeskrachtige eigenschappen. Een thee, koffie en cacaoboon allemaal van dezelfde plantensoort is een drank die wereldwijd wordt geconsumeerd.

Hoewel de bonen van de koffieplant lang, slank en hard zijn, groeien ze ook naar beneden. De laagste van de drie bonen is eigenlijk de Robusta-boon. Robustaboon is de laagste van de drie belangrijkste bonensoorten.

Het brandproces is een proces dat de koffiebonen een donkerbruine kleur geeft. Bij de eerste branding worden de zemelen verwijderd. De bonen worden vervolgens in de schaduw gelaten voordat ze worden geoogst. De reden voor de naam Robusta boon is zijn grootte en sterke smaak.

De originele bonen zijn gemaakt van handmatig geplukte bonen. Dit ging alleen zo ver als de originele groene koffiebonen. Terwijl de bonen nog met de hand worden geproduceerd, is het proces met de Robusta-boon naar een hoger niveau getild. Ze worden nu geproduceerd met minder handarbeid en kunstmatige toevoegingen. De Robusta-boon staat ook bekend om zijn geweldige smaak en is een favoriet geworden voor veel chef-koks over de hele wereld.

Robusta koffiebonen leveren 4 keer meer cafeïne dan andere bonen. De Robusta-boon is ook rijk aan antioxidanten, een eigenschap die deze koffiesoort bij veel liefhebbers bovenaan de lijst van favoriete koffiesoorten maakt.

niet-aangegeven maar essentiële oliën die in de geroosterde boon worden gebruikt, geven de koffie een rijke en heerlijke smaak. Van de essentiële oliën wordt gezegd dat ze een veel breder scala aan gezondheidsvoordelen hebben dan de koffieboon. Hoewel de Robusta-boon niet verkrijgbaar is in de VS, is Robusta-zaad beschikbaar en is het algemeen verkrijgbaar in Spanje en Mexico.